Usein kysyttyä kattoremontista

Usein kysyttyä kattoremontista

 

Mitä eroa on konesaumakatolla ja lukkosaumakatolla? 

Lukkosaumakatto muistuttaa ulkonäöltään konesaumakattoa, mutta muuten nämä kaksi katetyyppiä eroavat kuin yö ja päivä.

 

Konesaumakatto tehdään käsityönä, ja sen materiaalina on pehmeä peltiseppälaatuinen pelti. Pellin muotoiltavuuden ansiosta katto voidaan toteuttaa täysin vesitiiviiksi. Konesaumakaton asentamisessa vaaditaan ammattilaisen työkaluja ja peltisepän ammattitaitoa. Konesaumakaton asennuksessa työ onkin merkittävä kuluerä. Hyvin tehty ja huollettu konesaumakatto kestää kuitenkin jopa 100 vuotta, joten elinkaari huomioiden kustannukset ovat lopulta edulliset.
Tutustu konesaumakattoon ›

 

Lukkosaumakatto tehdään valmiiksi tehtaalla muotoilluista profiilipelleistä, jotka naksautetaan paikoilleen ja kiinnitetään ruuveilla. Tehdasvalmisteisina lukkosaumakaton pellit ovat ulkonäöltään eleettömämmät kuin konesaumakaton elävä pinta. Lukkosaumakaton asennusprosessi on nopeampi kuin konesaumakaton, ja työn kustannukset ovat näin edullisemmat. Hyvin huollettuna lukkosaumakaton käyttöikä on noin 50 vuotta.

Tutustu lukkosaumakattoon ›

 

Milloin valita konesaumakatto? 

Konesaumakatto on paras vaihtoehto, kun haluat tyylikkään, erittäin kestävän ja helppohoitoisen katon. Konesaumakatto on luonteva valinta arvokiinteistöihin, samoin seuraavissa tapauksissa:

 

Monimuotoinen katto: Monimuotoisilla katoilla on paljon erkkereitä, nurkkia ja muita yksityiskohtia, jotka voivat olla haastavia tai jopa mahdottomia toteuttaa profiilipelleillä. Konesaumakatto taas mahdollistaa haastavienkin muotojen toteuttamisen tyylikkäästi ja vesitiiviisti, kunhan se tehdään ammattitaidolla. 
Loiva katto: Profiilipeltikatteen voi yleensä asentaa vain jyrkälle katolle (kaltevuus 1:8 tai jyrkempi). Konesaumakaton taas voi asentaa varsin loivallekin katolle, sillä sen vaatima vähimmäiskaltevuus on 1:10.
Katot, joissa on kattoikkuna: Kun kattoremontti tehdään profiilipelleillä, katto nousee hiukan alkuperäisestä korkeudestaan. Tällöin katto muodostaa lipan, josta vesi valuu kattoikkunaan ja voi aiheuttaa vuotoja. Konesaumakatto taas istuu samalla korkeudella kuin alkuperäinen katto, jolloin tällaista ongelmaa ei synny.

 

Milloin valita lukkosaumakatto?

Lukkosaumakatto on hyvä vaihtoehto, kun haluat konesaumakaton tyylikkään ulkonäön edullisempaan hintaan. Lukkosaumakatto soveltuu erityisesti yksinkertaisille katoille, joiden kaltevuus on vähintään 1:8.

 

Mainostoimisto Semio